Resepi: Kek Batik Sarawak/Milo
salam...semalam ade buat kek batik sarawak tau.. sedap.. so, nak kongsi resepinye ngan kowang..
ok, bahan²nye ialah...
biskut Marry 1kg
mentega saiz kecik
milo packet sederhana
susu setengah tin
telur 4 biji
air(saiz bekas mentega)
gule(saiz bekas mentega)
cara-caranya ialah-:
lepas disejukkan.. siap anda boleh makan!! bubye..
1)patahkan biskut marry kepada 4 bahagian...(semua)
2)masukkan kesemua mentega dalam periuk
3)masukkan kesemua telur
4) masukkan gula mengikut saiz bekas mentega
5)masukkan susu pekat setengah tin
6)masukkan air mengikut saiz bekas mentega...
7)masukkan milo ke dalam periuk(sepaket kecil)
8)masukkan biskut marry secara perlahan2...
9)kacau sehingga pekat...
10)masukkan ke dalam peti ais(suhu serdahana)..
p/s: jika inginkan coklat lebih banyak letak hanya sedikit biskut marry...
ini gambar aku curi kat google je.. x sempat nak upload.. kom. meragam...
Ulasan
kat skool...