a i n a d z r i ;
 Home | Follow+

Selasa, 2 Ogos 2016
5 tahun akan datang

Assalammualaikum. (=

Nak menulis tentang the following 5 years. What to expect and what to do. Actually aku baru baca blog senior University yang aku bakal pergi ni. Dan aku syukur sangat-sangat dia tulis basically apa yang aku perlu tahu. Disebabkan aku bakal ambil BDS di Saveetha tak lama lagi, ni subjek subjek yang aku perlu hadam...

Subjek Tahun Pertama:
1.    Human Anatomy
2.    Dental Anatomy
3.    Physiology
4.    Biochemistry
5.    Fundamental of dentistry (Minor)
6.    Behavioural science (Minor)

Subjek Tahun Kedua:
1.       Pharmacology
2.       Microbiology
3.       General pathology
4.       Preclinical conservative
5.       Preclinical prosthodontics
6.       Dental material
7.       Dental armamentarium
8.       Forensic odontology

Subjek tahun Ketiga:
1. General medicine
2. General surgery
3. Oral pathology
4.  Medical emergencies
5.  Imagiology

Subjek Tahun Empat (Final year):
1.   Periodontics
2.    Pedodontics
3.    Public health dentistry
4.    Orthodontics
5.     Oral medicine
6.     Oral surgery
7.     Prosthodontics
8.     Conservative dentistry
9.     Aesthetic dentistry
10.    Implantology


Tahun Lima (Internship)


So first year 6 subjects with 4 to 5 terminal exam. Terminal exam ni katanya macam end of module punya test la. then ada final exam which semua module masuk. hmmmm, quite tough. Aku dapat rasakan yang akan fly lewat sikit. Maknanya student lain dah start study kitorang baru fly and terhegeh hegeh nak adapt. Disebabkan aku banyak masa, aku rasa kena prepare awal lah. Sebab aku pun menganggur sekarangkan; dah patut dah usya subjects ni.

Hm moga istiqamah. Amin. (Source Qulam Zaki's blog)
Much Love,
 Ain Nadzri


About Me


Blogger from Malacca-Bangalore. Was born in 1997. Blogging since 2008. Full time dental student and part time blogger. This blog is a little place where I express my feelings and memories. I'm sucker for cute things and beautiful words. Feel free to join my journey through out life and leave your advices or thoughts at the comment section or chatbox. Love, Ain Nadzri.


Chatbox


Alien sesat


Treasure


Copyright ©Ain Nadzri. All rights reserved.