a i n a d z r i ;
 Home | Follow+

Jumaat, 29 Julai 2011
I've found my ambition!

Assalamualaikum(=

yeah! I've found my ambition..! Eh, bukan sebelum ni Ain x de cita2.
Ada. . . Tapi, semuanya x pasti n x kena dengan diri Ain. Kat sekolah
rendah dulu, biasanya kite tiap2 tahun kena tulis 3 cita2 kita dekat
buku rekodkan?

Haha, waktu tukan macam2 Ain tulis. Yelah, budak kecik lagi. Fikiran
belum berkembang lagi. Tapi x de lah Ain tulis nak jadi Ultraman ke,
Power rangers ke. X lah sampai macam tu kan. Biasanyalah, Ain tulis
doktor ke, cikgu ke. X habis2, tu je. Pi mai, pi mai , tang tu.

Nak tahu x,ape cite2 aind waktu tecik2 dulu? Jom cekitout:

1)Pelukis

muahaha. Ni paling x boleh blah. Yelah, waktu tu, kemain suke lagi
lukis melukis ni. Sampaikan cita2 nak jadi pelukis kau. Haha. Tapi,
malangnya, Ain ni, mmg x de langsung bakat melukis. Tangan serupa
kayu.

2)doktor

alolo. Ni common lah kan? Mak bapak suh jadikan doktor sebagai cita2.
Kekandang tertanye-tanye juga, kenapa mesti doktor?erm, bagi Ain, jadi
doktor ni ok. Tapi, common sangat. Ain nak jadi lain daripada yang
lain. :) *kalau cenggitu jadi ultraman laa. LOL*

3) cikgu

hmm, Ain pun ade tulis nak jadi cikgu. Yelah, pengaruh yang kuat dari
Ayah n ibu. Mreka berdua adalah cikgu tau!dalam bidang yang sama pulak
tu: kaunseling. Tapi, Ain ni jenis yang bukan penyabar. Bila ajar
adik, n dye x faham, Ain mule fed-up n tension. Terus x de mood nak
ajar lagi. Tu yang x boleh jadi cikgu tu. Kesian murid2 Ain nanti.
Heee

4) Pensyarah

haaa, ni samalah dengan point jadi cikgu tadi. Cuma yang berbeza
plajar2 yg diajar lah*err, ayt pelik* Disebabkan juga Ain ni, pencinta
keindahan mahluk ciptaan-NYA ,maleh lah Ain nak jadi pensyarah. Nanti
sangkut ngan anak murid pulak.. Hahaha

semua yang disenaraikan di atas telah di pangkah Awal2 dari list. N
setelah brfikir semasak-masaknya, Ain ambil keputusan nak jadi . . .


Profesional web designer!

Hahaha. Perkataaan profesional tu x boleh blah. Muehehe. ('= yeah, Ain
rase tu memang minat Ain. Ain happy bile edit blog. Ain x kesah
berjam-jam ngadap laptop untuk edit blog. Ain suke. Bahagia! Haha.
*Terover kejap* so, Ain harap, satu hari nanti Ain dapat mencapai
cita2 ain yang satu ni. Hihi.

Btw, korang punye ambition pulak Ape? Cecite2.

Kbye¤

Label: ,



About Me


Blogger from Malacca-Bangalore. Was born in 1997. Blogging since 2008. Full time dental student and part time blogger. This blog is a little place where I express my feelings and memories. I'm sucker for cute things and beautiful words. Feel free to join my journey through out life and leave your advices or thoughts at the comment section or chatbox. Love, Ain Nadzri.


Chatbox


Alien sesat


Treasure


Copyright ©Ain Nadzri. All rights reserved.