a i n a d z r i ;
 Home | Follow+

Sabtu, 13 Februari 2010
tutorial blocquote




Salam... Seperti yang dijanjikan,saya akan buat tutorial untuk blockquotes... sebenarnye, ramai yang tak tahu Maksud blockquotes nie... sebenarnye, blockquotes nie ialah kotang yang berwarna2 warni tu... nie dye..


sayalah blockquote :D
korang nak tahu x care2 nak wat blockquotes nie??? kalau x tahu, biar saya yang bagi tahu cara2 caranye....

Untuk klasik template...


  • pergi ke dashboard>>layout>>edit lyout
  • press ctrl+f
  • tulis blockquote
  • nanti akan kluar camnie


blockquote{
border-left:1px dashed #FFAFAF;
border-bottom:1px dashed #FFAFAF;
border-top: 1px dashed #FFAFAF;
border-right: 1px dashed #FFAFAF;
line-height:11pt;
margin: 2pt;
padding:5px;}


  • lepastu.... bawah perkataan blockquote{
  • kowang paste perkataan nie,
background-image:url("*url gambar yang kowang nak..");
background-repeat: repeat

  • lepas tu, yang pasal gambar tu, korang boleh lh cari di photobucket..
  • mestilah ambil direct link! jika tidak ianya x kan menjadi
ok... lepas tu, kalau korang nak gunakan blockquote nie, kowang pergilah ka bahagian post n tekan simbol kata petik tu..
simbol dye camnie..
  • lepastu kowang tulislah ape2 ayat diantara blockquote tu ye....

so.... selesai... kalau kowang ader sebarang pertanyaan, klik lah lambang buku di bawah ye.... insyaalah saya akan jawab soklan kowang tu.. bye!

Label:



About Me


Blogger from Malacca-Bangalore. Was born in 1997. Blogging since 2008. Full time dental student and part time blogger. This blog is a little place where I express my feelings and memories. I'm sucker for cute things and beautiful words. Feel free to join my journey through out life and leave your advices or thoughts at the comment section or chatbox. Love, Ain Nadzri.


Chatbox


Alien sesat


Treasure


Copyright ©Ain Nadzri. All rights reserved.